Djevojčica u komi nakon što joj je mladić tokom ljubljenja u usta ubacio drogu

57a8d3d6-a4b4-45a8-947a-7c390a0a0a64-djevojcica-1-718x446-600x350

Četrnaestogodišnja djevojčica iz Velike Britanije nalazi se u induciranoj komi nakon što joj je mladić s kojim se ljubila na zabavi tokom poljupca u usta ubacio tabletu ecstasyja, piše Mirror.

Majka djevojčice je očajna i traži da se mladića osudi te pošalje u zatvor. Radi se o nogometašu niže lige Stefanu MacRitchieu.

Majka 14-godišnjakinje opisala je kako je njena kćer izgledala nakon zabave na kojoj je doživjela napad.

“Bacala se iz kreveta, puzala po podu. Izgledala je kao da je izašla iz filma “Egzorcizam”, dok smo je mi bezuspješno pokušavali smiriti. Na trenutke je dolazila k sebi i molila me da joj pomognem. Vikala je “mama, pomozi mi, zaustavi to. Lice joj je bilo potpuno natečeno, kao da je preživjela saobraćajnu nesreću”, ispričala je majka djevojčice.

Kako navodi tužiteljica Michelle Molley, incident se dogodio tokom dočeka Nove godine, na kojem je bilo većinom punoljetnih, stoga se i alkohol točio slobodno. Djeca nisu bila pod posebnim nadzorom jer su se svi međusobno poznavali iz škole.

14-godišnjakinja je na zabavu stigla oko osam sati navečer te je potom upoznala Stefana s kojim se ubrzo počela ljubiti. Tabletu koju joj je ubacio u usta je progutala, pa ga je pitala što je to. Kad joj je rekao da se radi o ecstasyju istrčala je van, tražeći prijatelje i pomoć.

“Oko jedan sat iza ponoći javili su mi da mi je kći na putu iz ambulante u bolnicu i da je uzela ekstazi. Kad sam došla u bolnicu bila sam šokirana – ona uopće ne izgleda kao moje dijete. Nazvala sam ljude na zabavi i pitala što se dogodilo. Rekli su mi da je bila sa Stefanom u kupaonici i da je istrčala u groznom stanju. Progutala je tabletu koju zovu Nintendo.

U bolnici su joj na sve načina pokušali pomoći, no oko pet ujutro su je morali staviti u induciranu komu”, ispričala je majka djevojčice.

Stefan MacRitchie je priznao krivicu i kazna će mu biti izrečena tokom avgusta.

bh-index

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *