Jeziva ispovijest: Sa 6. godina silovao me rođak, sa 12. prolaznik, a u 21. bivši dečko

14359201_152580635197347_1126492129509788449_n

Priča o silovanju koju je ispričala Ukrajinka Nastje Meljničenko na svom Facebook profilu pokrenula lavinu sličnih užasnih ispovijesti

Meljničenko je početkom godine prva iznijela u ukrajinsku javnost priču o toma da je već sa šest godina napastvovao rođak, da je zatim kada je imala 12 godina prolaznik uhvatio za međunožje na glavnoj kijevskoj aveniji. Ponovo je “silovana” kada je imala 21 godinu. tada je njen bivši partner na silu otjerao u krevet, skinuo je i slikao, prijeteći da će postaviti slike na internet ukoliko ga ostavi.

Do tada, Meljničenko se nije usuđivala da prizna da je bila žrtva takvog seksualnog nasilja; bila je u strahu od pomisli da će se kućni porno-film pojaviti na internetu.

– Ali to sam prerasla – napisala je kada je napravila grupu koja se zove #‎яНеБоюсьСказати‬ (Ne plašim se da to kažem). Prestala je da brine o ucjenama.

“Više se ne plašim da govorim, i ne osjećam se krivom”, napisala je.

Ona kaže da nije imala pojma da će u nekoliko nedelja privući 94.000 ukajinskih i 96.000 ruskih korisnika Facebooka, i da se kao lavina svojim ispovijestima priključuju i ostali, a pokret je zaživio i u Bjelorusiji.

Ono što je još šokantnije skoro trećinu ispovijesti su ispričali oni koji tvrde da su bili žrtve silovanja. Čak i stručnjaci koji se bave pitanjima seksualnog nasilja u postsovjetskim državama u kojima se zna da je to veliki problem, bili su zapanjeni kada su vidjeli razmjere.

“Poznato mi je da je u nekim krajevima skoro svaka treća žena bila silovana, ali kada vidite da čak i među vašim prijateljima ima žrtava incesta, seksualnog nasilja, silovanja, kao da su u pitanju neke normalne stvari… bila sam šokirana” ,kaže Irina Kosterina, sociolog koja se bavi rodnim pitanjima u Rusiji.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *