Željko Bebek o porocima: Bilo je droge u Bijelom dugmetu ali ja sam volio viski i žene!

screenshot_281

Željko Bebek, prvi pjevač čuvenog rok sastava “Bijelo dugme”, priča o tome da su se članovi benda drogirali, kao i da je on jedini koji nikada nije želio da se preda tom poroku.

Bebek ističe da se on uvijek protivio narkoticima, a da su njegovi jedini poroci bili viski i lijepe žene.

– To će se uvijek pričati, uz neke velike bendove uvijek ide neka priča o porocima. Ono što je bilo, to se zna, postojala je droga, upravo zbog toga je pokojni Ipe Ivandić odležao nekoliko godina u zatvoru. Ipe Ivandić je bio jedan od onih koji su voljeli da probaju sve što je novo.

Onoliko koliko je bilo droge, to se zna. U to vrijeme, takve supstance su se tek pojavile na našim prostorima. To je bilo nešto novo i svi su željeli da vide šta je to. Slagao bih kada bih rekao da su svi bili čisti u bendu, naravno da je ono što se pričalo po čaršiji zapravo istina – započinje priču Bebek i dodaje da on nikada nije želio da proba narkotike.

– Nikad nisam probao ni želio drogu, da jesam, probao bih, bilo je pritisaka, ali u tom poroku nisam znao da uživam. Moram da priznam da me to nikada nije privlačilo, nekako više sam uživao u viskiju i ženama, to bio moj porok u “Bijelom dugmetu”, to je jedino što mogu da kažem. Vezu s drogom ne mogu smatrati uživanjem, za razliku od nekih drugih, koji su to ipak smatrali uživanjem – kaže Željko i dodaje:

– Mi nismo bili dobrodošli u to vrijeme u Jugoslaviji, komunisti su nas dočekali na nož, nismo se sviđali nikome, pa su jedva čekali da nam nešto pronađu kako bi nas sklonili sa lica zemlje, ali nisu uspjeli, narod nas je volio, urbanizovali smo tu ruralnu zemlju, od Ljubljane do Skoplja – priča Bebek za Alo.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *